top of page
bewustbollenstreek.png
Irma Tros_highres-9727.jpg

Een opstelling geeft inzicht in wat ons beweegt en tegenhoudt waardoor er ruimte ontstaat voor verandering en te leren leven vanuit je eigen kracht.

Het is geen toeval dat je op zoek bent gegaan naar informatie over familieopstellingen omdat je bijvoorbeeld iemand hierover hoorde vertellen. Ik ben van mening dat dit op je pad komt als je ‘er klaar voor bent’.

Voel je je leeg, kwaad of heb je gevoel vast te zitten en ben je door dit alles in verwarring? Je bent waarschijnlijk in een proces van persoonlijke ontwikkeling en ben je toe aan iets wat jou verder kan helpen. 

Een terugkerende blokkade, problemen of onbeantwoorde levensvragen kunnen een belemmering zijn voor je dagelijks functioneren.

Tijdens een opstelling wordt jouw vraag in het lege veld uitgewerkt door de aanwezige, voor jou misschien onbekende  representanten. Zij representeren bijvoorbeeld jouw moeder, broer of werkgever. Ook een emotie, een verlangen of een lichamelijk ongemak kan worden opgesteld. Wat dan volgt is niet te beschrijven; je mag erin meegaan.

Een tafelopstelling verloopt hetzelfde maar dan in een één-op-één sessie waarbij ik figuren en voorwerpen gebruik als representanten.

In een sessie Systemisch Coachen is het beschrijven van de familiestamboom en de daarbij behorende systemische vragen het primaire onderdeel. De ‘blaadjestechniek’ en ‘visualisatie’ kunnen hierbij ook worden ingezet als instrument.

 

Klik hier als je meer informatie wilt of een afspraak wilt maken

bottom of page