top of page
pexels-miguel-á-padriñán-3785935_edited.jpg
bewustbollenstreek.png

Systemisch werk werkt met jouw plaats in jouw systemen; je gezin en familie, school en werk, vriendengroep en sportvereniging.

Elk systeem heeft zijn geschiedenis, zijn (on)geschreven wetten en regels en óók zijn geheimen en trauma’s. Het systeem wil altijd zorgen voor ordening, verbinding en balans tussen geven en nemen. 

Als er onbalans ontstaat, zoekt het systeem naar een oplossing.  Het systeem zal dan iemand uit de volgende generaties belasten met deze zwaarte. Voorbeeld: Een jonge man waarvan de oudoom door zijn familie is verstoten, kan last krijgen van onbedwingbare woede; het systeem wil dat de oom wordt gezien en gehoord.

Ook in ordering ( de plek in het gezin) en verbinding ( band met ouder) kan een disfunctie ontstaan. Denk aan het oudste kind die onbewust de lege plaats van de overleden vader inneemt. Deze onbewuste beslissing kan op enig moment zijn neerslag hebben in het leven van dit oudste kind.

(Familie)opstellingen is een vorm van Systemisch werk, evenals een tafelopstelling, systemisch coachen en organisatieopstelling voor bedrijven.

Een opstelling:

  • geeft inzicht in de onbewuste patronen

  • geeft inzicht wat jou beweegt en tegenhoudt

  • verbind je met jouw (familie)systeem, jouw voorouders en hun lot

In het voorbeeld van disfunctie in ordening en verbinding is Voice Dialogue een andere vorm om hier inzicht in te krijgen. Kijk hier voor meer informatie over deze methode.

 

Klik hier als je informatie wilt of een afspraak wilt maken

pexels-miguel-á-padriñán-3785935_edited.jpg
bottom of page